Educatie

Educatie
Educatie2019-02-12T16:13:39+01:00

Ieder jaar bieden wij een aantal leerlingen van de middelbare scholen in de gemeente Stichtse Vecht de mogelijkheid om bij ons hun maatschappelijke stage te doen.

Daarnaast is het fort vaste lokatie voor de waterlinie-lessen van Kunst-Centraal en de polderwachter.

Deze lessenserie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie is gemaakt voor groep 6 van de basisschool. Het lespakket is ontwikkeld door Landschap Erfgoed Utrecht in opdracht van de provincie Utrecht en laat de kinderen zelf ontdekken hoe de waterlinie zou moeten werken, waar de waterlinie ligt en wat er nu nog van te zien is. Inclusief een bezoek aan Fort Maarsseveen en een rondleiding door de polderwachter.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

In 2013 hebben de duikers van de brandweer en van Dive Place een spannende duik gedaan in onze reinwaterkelder. Omdat iedereen wel nieuwsgierig is naar hoe het er daar beneden uitziet hebben zij een filmpje gemaakt van de duik…

Water als vriend en vijand.

Wat doen die ‘bunkers’ in het weiland? Hoe werkt een inundatie? Heeft de Nieuwe Hollandse Waterlinie nut gehad? Wat gebeurt er nu in de oude forten? Op al deze vragen krijgen de leerlingen antwoord in dit project. Ze bouwen in de klas een stukje waterlinie na en gaan in de buitenles op stap met de polderwachter naar Fort Maarsseveen. De leerlingen ontdekken hoe het komt dat in Nederland de rivieren soms hoger liggen dan het omringende land door zand en veen met elkaar te vergelijken.